torsdag 24 februari 2011

Onsdagspasta - Basilico & Pinoli pasta med prosciutto







































Det har varit två veckor utan onsdagspasta, så ikväll var det bara ett måste! I rasande fart slängde vi ihop en pasta som verkligen satt där den skulle ;) Färsk tortillini från Giovanni Rana med fyllning med pesto, basilika och pinjenötter toppat med prosciutto, färsk basilika, riven parmesanost och coktailtomater, ruccula och pesto. Yammmie!!! Det enda som skulle tillagas var pastan, så nåt snabbare och enklare recept kan det knappast komma ifrån Gourmetmorsan Sedan bänkade vi oss framför "halv åtta hos mig", som bjöd på riktig underhållning iform av två herrar som visst vad de gjorde...vilka sköningar! Jag gillar dem skarpt! Ska bli kul att se vem som kammar hem denna veckas pott...?


Basilico & Pinoli pasta med prosciutto
2 personer
1 pkt färsk tortillini med smak av basilika, pesto, pinjenötter
1 näve ruccula
8 coktailtomater
1 dl finriven parmesanost
0,5 dl pesto (färdig typ Barillas) + 0,5 dl olivolja
200-300 gr prosciutto
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Blanda peston med olivolja så den blir lösare i konsistensen. Lägg ruccula i botten på tallriken. Lägg på den kokta pastan. Toppa med prosciutto, parmesan och basilika. Lägg på tomaterna och till sist ringla över peston.
Prego!




Giovanni Rana pasta






































...å så ett glas rött till det hela! 
Alaja, Spanien 67 kr







3 kommentarer:

  1. Perfekt god och snabb pasta! Ser väldig gott ut! Såg precis upplösningen på halv åtta och tyckte synd om kvällens värdpar att de fick så dålig poäng. Skulle aldrig våga vara med!

    SvaraRadera
  2. Tack för underbart recept till vår onsdagspasta

    Kram Emma & Freddan

    SvaraRadera
  3. Hej Emma och Fredrik!
    Ni håller fortfarande onsdagspastan vid liv?!?:-) Visst är det mysigt?
    Ett sånt härligt break mitt i veckan...Hoppas kunna ge er fler härliga pastarecept framöver :-) Sköt om er! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera